7/21/2013

[EN SMAK AV CITRON]

Dagarna som är smälter in i varandra, den ena somrigare än den andra. Det är så härligt att sommaren verkligen är här och det känns som den kommer att stanna. Vi spenderar dagarna med de som vi håller kära och badar, äter och filosoferar om livet. Ett tips på en frisk sommardessert är citronpannacotta som jag hittade recept på hos Victoria. Lätt att göra och som sagt frisk, syrlig och söt på samma gång.

 
Recept Citronpannacotta
6 portioner
Pannacotta:
3 gelatinblad
2 citroner
3 dl mjölk
5 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Garnityr 1
filéerna av citronerna
strösocker
Garnityr 2
2 citroner
1 dl vatten + 3/4 dl strösocker
Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Riv det yttersta skalet på citronerna och lägg det i en kastrull tillsammans mjölk, grädde, socker och vaniljsocker. Koka upp, rör om och dra bort från värmen. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma grädden. Fördela i portionsglas. Låt svalna och sedan stelna i kylskåp i minst 3 timmar.
Garnityr 1: Skala citronerna med en vass kniv ända in till det saftiga köttet. Skär ut snygga klyftor, filéer, mellan hinnorna. Vänd dem i strösocker och toppa pannacottan med dessa före servering.
Garnityr 2: Strimla skalet på två citroner med ett ciseleringsjärn. Koka dem i vatten och socker i 7-8 minuter. Slå bort lagen och låt de nu syltade skalen svalna (lagen kan sparas och ringlas över garnityren om man vill). Servera dem tillsammans med klyftorna som topping på pannacottan.
 
P
 
 
 





 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar