Recept
Citronpannacotta
6
portioner
Pannacotta:
3 gelatinblad
2 citroner
3 dl mjölk
5 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad
2 citroner
3 dl mjölk
5 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Garnityr
1
filéerna av citronerna
strösocker
filéerna av citronerna
strösocker
Garnityr
2
2 citroner
1 dl vatten + 3/4 dl strösocker
2 citroner
1 dl vatten + 3/4 dl strösocker
Lägg
gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Riv det yttersta skalet på citronerna och
lägg det i en kastrull tillsammans mjölk, grädde, socker och vaniljsocker. Koka
upp, rör om och dra bort från värmen. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem
i den varma grädden. Fördela i portionsglas. Låt svalna och sedan stelna i
kylskåp i minst 3 timmar.
Garnityr
1: Skala citronerna med en vass kniv ända in till det saftiga köttet. Skär ut
snygga klyftor, filéer, mellan hinnorna. Vänd dem i strösocker och toppa
pannacottan med dessa före servering.
Garnityr
2: Strimla skalet på två citroner med ett ciseleringsjärn. Koka dem i vatten
och socker i 7-8 minuter. Slå bort lagen och låt de nu syltade skalen svalna
(lagen kan sparas och ringlas över garnityren om man vill). Servera dem
tillsammans med klyftorna som topping på pannacottan.
P
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar